L'esper fa pas mestièr per entreprene e nimai lo capitar per contunhar. Guilhèm d'Aurenja

12 mars 2012

Una vida de mèrda

Audoard Limonov 2011
Atal s'exprimís Audoard Limonov quand parla de sa vida. Vertat es qu'es un bolegaire de primièira. Nascut en febrièr de 1943 a Dzerjinsk costat Novgorod en Russia,rebala amb de sacamands per un moment e, quora son empresonats, frequenta la librariá 41 e entemena la lectura de libres enebits d'aquel temps en Russia. Publica de poèmas a Moscòu mas es "convidat" a quitar lo país. En 1974 arriba New-York ont escriu romans e ecriches autobiografics tot en passar de vagabond a vailet de cambra d'un miliardeire. Caquelà aterrís a Paris en 1982 e dintra dins de cercles literaris, trabalha a de jornals e sustot a l'idiot international ont se fa coneisser dins lo mitan literari parisenc e al delà. Aprofiècha la casuda de la Pared de Berlin e la desrota de l'URSS per tornar veire sos parents aprèp vint ans d'abséncia. Dins lo decenni 90 lo trapam en Serbiá costat Radovan Karadzic ocupat a bombardar Sarajevo. Es forabandit sulpic dels mediàs occidentals. Lo tornam trobar a Moscòu vèrs 2000 ont a fondat lo Partit Nacional-Bolchevic (PNB) que la tòca es de contrar Potina. En 2002 es arrestat per causa de trafic d'armas en Kazakhstan dins l'amira d'un còp d'estat : purgarà dos ans de presons per aquò al luòc dels quatorze prevists en primièira lectura de mercé una campanha internacionala en sa favor. Tre genièr 2010 organiza lo 31 de cada mes una passa-carrièira amb lo moviment que co-baileja e sonat Strategia 31. Demandan lo respècte de la lei russa que autoriza las manifestacions. S'amassan gaireben un millierat de personas cada 31. Dempuèi que Limonov suggerís la resisténcia civila en plaça de la revolucion bolchevica que preconizava, inspira mai fisança al demai del mond e se plaça de fach en posicion d'opausant democratica de Potina.
Aquesta vida de rebaladís de longa s'es geminada amb un trabalh d'escritura de contunh en lenga russa, anglesa e percòps en francés. Son estile romanesc jamai luènh del jornal, del reportatge tanplan es sovent d'inspiracion autobiografica quitament se la misèra umana, sa negror e lo glas atraversa quasi tota son òbra.
Caquelà Limonov es un soldat, benlèu un mercenari, uèi, vièlh per se batre fisicament, persèc la luta en politica. Podèm entreveire çò qu'aquò representa en Russia apotinada. Caliá una missanta bèstia coma Limonov coneisseire dels bas-fons per aver lo coratge de se quilhar contra lo rei del Kremlin. Fa pensar a aqueles capdets de Gasconha venguts soldats per necessitat dins lo mitan baròc de las guèrras de religions del setzen sègle e que la batèsta èra venguda una fin al luòc del mejan de subrevida de la debuta.
Limonov seduís en cò nòstre perque es fòra nòrmas, fòra e al dessús de las societats, sentís a podra. Lo combat es sa vida coma sa vida es un combat. Liure a el de pensar qu'es merdosa.

NB : Emanuel Carrère edita en 2011 en cò de P.O.L :  Limonov, una biografia de 487 paginas de l'escriveire e que trapa la capitada en librariá (20€).

Soulcraft

ps : agacha defòra (e endacòm mai)
   

Aucun commentaire: