L'esper fa pas mestièr per entreprene e nimai lo capitar per contunhar. Guilhèm d'Aurenja

10 mars 2012

Lo Sègle ( 2 )

Tornam uèi sul cercle de soscadissa parisenc : lo Sègle.
Sabèm de nòstra darrièira recèrca la tòca e lo mòde de recrutament del Sègle demest la casta decidaira d'aquel país.
An una amira essenciala qu'es, coma marcat dins "Lo Manifèst" vesible sul siti dedicat al cercle www.lesiecle.asso.fr, d'organizar e favorizar los escambís entre politics, foncionaris e sector privat. Amira essenciala, saique, pas sola ni unenca, segur.
Concretament los convidats s'amassan pel sopar que comença per un aperitiu, de pè, onte las personas presentas endralhan de convèrsas mai o mens orientadas e, o podèm extrapolar, per afinitat. Lo plan de taula es conegut just abans de s'ataular, çò que copa la possibilitat d'alestir d'elements de retorica adaptats a l'auditòri de la serada. Amai es previst de mesclar las personalitats que parlan jos lo contraròtle de liura paraula d'un president de taula e jos lo sagèl de la confidença que permet una libertat granda d'esperit e de tonalitat.
Doncas gaire d'indicas sul contengut dels debats que "susan" pas jamai. Levat per las mirgas.
Levat atanben quora de sòcis tòrnan lo davantal.Tal un ancian de Libération e director actual del Nouvel Observateur , Laurent Joffrin que claquèt la pòrta del Sègle en 2011. Expliquèt que lo corpus d'idèas que son a bailejar al cercle es lo liberalism mondialisat. Per el, es la doctrina economica d'una iper-classa eissuda de la mondializacion. Serián una mena de superclassa de bailejaires convencuts de modernism economic, conformism cultural e subretot del respècte absolut de la poténcia de l'argent. Pr'aquò, se trapan aquí dedins d'oligarcas de drecha coma d'esquerra. Semblariá que l'influéncia màger dins aquel cercle siá la dels financièrs del liberalism regde e desmaterializat.
Ara la rompedura se fa pas mai entre drecha e esquerra puèi que la pensada unenca es encloscada dins los partits de "poders" en França. Se fa puslèu entre mondialistas e antimondialistas e sustot dins lo contengut de la mondializacion e lo biais d'i procedir. Lo principi de mondializacion es gaireben acceptat d'en pertot e los opausants se vòlon mai altermondialistas que non pas antimondialistas.
Venèm de veire la quasi uniformitat ideologica del cercle. Alara se cadun pensa parièr, ont se trapa l'intères de n'èsser ?
Benlèu qu'una de las tòcas mai prigondas del club se tròba dins la consequéncia o dins un efièch del rencontre d'aquel mond.
Espepissarem aqueles lo còp que ven.

Soulcraft

Ps : agacha defòra!
 

Aucun commentaire: